Antena 3 CNN Externe Stare de alertă în SUA. Imaginea realizată din spaţiu care arată cum se apropie URAGANUL Sandy de coastele americane

Stare de alertă în SUA. Imaginea realizată din spaţiu care arată cum se apropie URAGANUL Sandy de coastele americane

Stare de alertă în SUA. Imaginea realizată din spaţiu care arată cum se apropie URAGANUL Sandy de coastele americane
Sursa foto: Foto: Staţia Spaţială Intenaţională
27 Oct 2012   •   22:14
După ce a fost retrogradat pentru scurt timp la stadiul de furtună tropicală, Sandy a redevenit uragan în apropierea coastei estice americane, a anunţat sâmbătă Centrul naţional pentru uragane (NHC), relatează AFP.

Meteorologii americani au înregistrat rafale de vânt cu viteze de până la 120 de kilometri pe oră în timp ce Sandy, care a provocat deja 44 de morţi în Caraibe, se deplasa către nord, în Atlantic, şi se apropia de coastele populate din est.

Guvernatorul statului New York a declarat stare de urgenţă şi primarul oraşului Michael Bloomberg a invitat locuitorii să-şi ia măsuri de precauţie fără să cedeze însă panicii.

Uraganul Sandy ar putea lovi New York la începutul săptămânii.

Primarul capitalei Washington a decretat şi el stare de urgenţă, la fel ca în Maryland, Pennsylvania, Virginia şi un comitat din North Carolina.

Potrivit serviciului american de meteorologie, se vor semnala "precipitaţii importante, rafale violente de vânt" pe coastă, între Virginia şi New York, şi ninsori importante în interiorul teritoriului.
   
Sandy, supranumit "Frankenstorm" în apropierea sărbătorii de Halloween, a provocat moartea a 44 de persoane.

O imagine impresionantă cu uraganul Sandy a fost surprinsă recent de echipajul Staţiei Spaţiale Internaţionale:


×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close