Antena 3 CNN Externe Stare de catastrofă naturală într-un mare oraș al lumii. Ar putea rămâne în curând fără aprovizionare cu apă potabilă

Stare de catastrofă naturală într-un mare oraș al lumii. Ar putea rămâne în curând fără aprovizionare cu apă potabilă

Stare de catastrofă naturală într-un mare oraș al lumii. Ar putea rămâne în curând fără aprovizionare cu apă potabilă
Sursa foto: Foto: Wikipedia.org
13 Feb 2018   •   18:35

Stare de catastrofă naturală în Cape Town din cauza secetei. Autoritățile sud-africane au decretat stare de catastrofă naturală în întreaga țară din cauza secetei istrice care afectează de mai multe luni Cape Town, un oraș care ar putea rămâne în curând fără aprovizionare cu apă potabilă.

Decizia, putblicată în monitorul oficial, a fost luată după ”o reevaluare a amplorii și gravității secetei actuale” și încredințează acum guvernului gestionarea crizei. Astfel, toate instituțiile statului sud-african sunt mandatate să pună în aplicare ”planurile de urgenţă, măsuri imediate de ajutor şi de construcţie” necesare, potrivit textului hotărârii. Decizia a fost semnată de directorul Centrului național de gestiune a situațiilor de urgență, Mmaphaka Tau.

Potrivit libertatea.ro, Cape Town, al doilea oraș ca mărime din Africa de Sud, este afectat de o secetă gravă de aproape un secol, iar acum rezervele de apă sunt la cel mai scăzut nivel.

Pentru a nu epuiza apa rămasă, cele 4 milioane de locuitori vor trebui să nu consume mai mult de 50 de liri de apă pe zi de persoană (adică echivalentul unui duș de trei minute. Autoritățile au amenințat cu amenzi pentru cei care nu vor respecta această măsură, dar până în prezent nimeni nu a fost sancționat.

×
Subiecte în articol: seceta apa potabila
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close