Antena 3 CNN Externe Stare de urgenţă în Tailanda. Maşinile oficiale au fost atacate cu pietre

Stare de urgenţă în Tailanda. Maşinile oficiale au fost atacate cu pietre

Stare de urgenţă în Tailanda. Maşinile oficiale au fost atacate cu pietre
Sursa foto: Tailanda
12 Apr 2009   •   19:42

Protestele din Tailanda s-au transformat în lupte de stradă. Demonstranţii au distrus mai multe maşini ale Ministerului de Interne, iar un om a fost rănit. Premierul tailandez a declarat stare de urgenţă în Bangkok dar protestatarii spun că nu se vor opri până când nu-l vor înlătura de la putere. Protestele violente au început de dimineaţă lângă Ministerului Thailandez de Interne, unde sute de manifestanţi cereau demisia premierului.

Incidentul a avut loc imediat după ce prim ministrul thailandez, Abhisit Vejjajiva, a declarat stare de urgenţă în capitala Bangkok şi în zonele limitrofe: ?În urma acestui incident, anunţ stare de urgenţă extremă în Bangkok. Astfel, dau un ordin ministerial pentru desemnarea unei persoane care să preia puterea şi să aplice legea?.

Decretul guvernului interzice orice întâlnire într-un spaţiu public a mai mult de cinci persoane. Starea de urgenţă nu i-a împiedicat pe manifestanţii care au devastat două automobile ale statului şi au bătut crunt o persoană. Furia oamenilor s-a îndreptat apoi spre o limuzină blindată în care s-ar fi aflat premierul care încerca să fugă din minister.

Şi armata pare să fie de partea protestatarilor. Mai multe blindate militare au ieşit pe străzile Bangkok-ului dar nu au deschis focul asupra demonstranţilor.

Din cauza manifestaţiilor, a fost amânat un summit asiatic, care urma să aibă loc într-un oraş thailandez. Liderii de stat care veniseră la reuniune au fost blocaţi într-un hotel de lux. Mulţimea dezlănţuită ameninţa să pătrundă cu forta în clădire, aşa că autorităţile s-au văzut nevoite să-i evacueze pe oficiali cu elicopterele. Protestatarii sunt susţinători ai fostului premier thailandez, aflat în exil, şi cer alegeri anticipate.

Antena 3

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close