Antena 3 CNN Externe Stare de urgenţă în trei oraşe din Slovenia. Armata a fost mobilizată

Stare de urgenţă în trei oraşe din Slovenia. Armata a fost mobilizată

Stare de urgenţă în trei oraşe din Slovenia. Armata a fost mobilizată
Sursa foto: sursa: express.co.uk
23 Oct 2015   •   23:15

Mii de migranti încă trec ilegal graniţa între Croaţia şi Slovenia. Nicio somaţie sau ameninţare nu îi mai poate opri. Autorităţile nu mai fac niciun efort să-i îndrume spre centre de primire. Refugiaţii vor să ajungă în Austria şi de acolo în Germania sau în alte ţări bogate din vestul Europei, potrivit TVR1

Trei oraşe de frontieră din Slovenia au fost practic invadate de străini. Numărul migranţilor depăşeşte cu mult populaţia localităţilor. Autorităţile au declarat starea de urgenţă. Poliţia şi armata, mobilizate deja, nu pot decât să încerce să-i trimită pe refugiaţi spre Austria în orice condiţii. Străinii sunt epuizaţi, înfomataţi şi suferă de frig. Mulţi sunt împreuna cu copiii lor.

Unii au ajuns la capătul răbdării, după mii de km de peregrinari în cele mai vitrege condiţii. Sunt în pragul capitulării, acum, când îi mai despart doar câteva ore de libertate.

La frontiera dintre Slovenia şi Austria situaţia pare mai calmă. Nici aici autorităţile nu ar face faţă fluxului mare de migranţi, dar străinii, odată ajunşi, sunt transportaţi imediat mai departe spre centre de primire din toată ţara.

Poliţiştii şi soldaţii îi împart pe refugiaţi în contigente de câte 50 de persoane după care îi îmbarcă în autobuze care părăsesc imediat oraşele de graniţă.


×
Subiecte în articol: criza imigranţilor
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close