Antena 3 Externe Statele Unite au efectuat cu succes un test cu rachete de pe coasta Hawaii

Statele Unite au efectuat cu succes un test cu rachete de pe coasta Hawaii

30 Aug 2017   •   18:41
Statele Unite au efectuat cu succes un test cu rachete de pe coasta Hawaii
Sursa foto: Foto: Facebook/Donald Trump

Agenţia de Apărare Antirachetă (MDA) şi Marina din SUA au efectuat cu succes un test de apărare antirachetă în largul coastelor insulelor Hawaii, a anunţat miercuri MDA într-un comunicat, citat de agenţia Reuters. 

Testul, programat dinainte, a fost coordonat de pe nava ''USS John Paul Jones'', la o zi după ce Phenianul a lansat o rachetă balistică pe deasupra Japoniei. 

În cursul testului american, în care au fost utilizate rachete ghidate Standard Missile-6, a fost interceptată o rachetă balistică cu rază medie de acţiune folosită drept ţintă. 

Coreea de Nord a afirmat că testul său cu rachetă a avut drept scop contracararea exerciţiilor militare ale SUA şi Coreii de Sud, şi a reprezentat primul pas în activitatea militară din Pacific vizând teritoriul american Guam. Testul a fost condamnat de ONU, care l-a calificat drept un act ''scandalos''. 

MDA a afirmat că testul oferă componentei navale a sistemului de apărare antirachetă o mai mare capacitate de a intercepta rachete balistice pe traiectoria lor finală către ţintă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close