x close

Statele Unite au efectuat cu succes un test cu rachete de pe coasta Hawaii

30 Aug 2017   •   18:41
Statele Unite au efectuat cu succes un test cu rachete de pe coasta Hawaii Foto: Facebook/Donald Trump

Agenţia de Apărare Antirachetă (MDA) şi Marina din SUA au efectuat cu succes un test de apărare antirachetă în largul coastelor insulelor Hawaii, a anunţat miercuri MDA într-un comunicat, citat de agenţia Reuters. 

Testul, programat dinainte, a fost coordonat de pe nava ''USS John Paul Jones'', la o zi după ce Phenianul a lansat o rachetă balistică pe deasupra Japoniei. 

În cursul testului american, în care au fost utilizate rachete ghidate Standard Missile-6, a fost interceptată o rachetă balistică cu rază medie de acţiune folosită drept ţintă. 

Coreea de Nord a afirmat că testul său cu rachetă a avut drept scop contracararea exerciţiilor militare ale SUA şi Coreii de Sud, şi a reprezentat primul pas în activitatea militară din Pacific vizând teritoriul american Guam. Testul a fost condamnat de ONU, care l-a calificat drept un act ''scandalos''. 

MDA a afirmat că testul oferă componentei navale a sistemului de apărare antirachetă o mai mare capacitate de a intercepta rachete balistice pe traiectoria lor finală către ţintă.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Statele Unite hawaii test racheta
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati