Antena 3 CNN Externe Statul Islamic a difuzat o înregistrare video cu executanţi ai atacului contra turiştilor străini

Statul Islamic a difuzat o înregistrare video cu executanţi ai atacului contra turiştilor străini

Statul Islamic a difuzat o înregistrare video cu executanţi ai atacului contra turiştilor străini
Sursa foto: Foto: Twitter
31 Iul 2018   •   19:28

Gruparea Statul Islamic (SI) a difuzat marţi o înregistrare video în care presupuşi executanţi ai asasinării a patru turişti occidentali în Tadjikistan - pe care a revendicat-o luni - îi jură credinţă, în pofida unor dezminţiri ale autorităţilor din această ţară din Asia Centrală care acuză opoziţia islamică, relatează AFP.

Şapte turişti străini pe bicicletă, veniţi să înfrunte strâmtorile celebrului drum din Pamir, au fost loviţi duminică de o maşină şi atacaţi de bărbaţi înarmaţi în regiunea Danghara, la 150 de kilometri sud de capitala Duşanbe.

Doi americani, un eleveţian şi un olandez au fost ucişi. Un elveţian şi un olandez au fost răniţi, iar o turistă franceză a scăpat nevătămată, scrie news.ro.

Atacul a fost revendicat luni de gruparea Statul Islamic care a pus marţi în circulaţie o înregistrare cu executanţi, afirmând că au ”autorizarea lui Allah” să ucidă ”necredincioşi”.

În această înregistrare video, cinci tineri aşezaţi pe un arbore, cu steagului grupării jihadiste în fundal, denunţă ”ocupaţia” Tadjikistanului, catalogând autorităţile ţării drept ”trădători” care ”şi-au vândut religia”.

Toţi cei cinci seamănă mult celor ale căror fotografii au fost publicate marţi de Ministerul tadjik de Interne. Potrivit ministerului, patru dintre ei au fost ucişi de forţele de ordine, iar al cincilea a fost arestat.

×
Subiecte în articol: statul islamic inregistrare atac
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close