Antena 3 Externe Studiu: Alcoolul "urcă la cap" în şase minute

Studiu: Alcoolul "urcă la cap" în şase minute

17 Iun 2009   •   15:25
Studiu: Alcoolul "urcă la cap" în şase minute
Sursa foto: consum de alcool

Pentru prima dată, cercetătorii au dovedit în cât timp se ?urcă la cap? alcoolul, demonstrând că în şase minute băutul produce deja schimbări la nivelul celulelor creierului.
La acest interval de timp după consumarea unei cantităţi de alcool egală cu trei pahare de bere sau două de vin, ce duc la o alcoolemie de 0.05 -0.06 procente, se produc deja schimbări.
Cercetătorii de la Spitalul Universitatr Heidelberg din Germania ştiau că creierul reacţionează repede la alcool, dar au vrut să vadă cât de rapid este efectul.
Opt bărbaţi şi şapte femei au luat parte la experiment, în care li se cerea să bea o cantitate anume de alcool în timp ce erau studiaţi cu un scanner RMN.
Aceasta le-a permis a observa micile schimbări produse la nivelul structurii creierului, provocate de alcool.
Dr Armin Biller, neurologist, declara că chimicalele ce în mod normal protejează celulele creierului se reduc pe măsură ce concentraţia de alcool creşte.
De asemenea, şi ale componente ale celulelor creierului se reduc.
Studiul a mai descoperit că creierul femeilor şi al bărbaţilor reacţionează la fel la alcool.
Echipa a descoperit că efectele dăunătoare ale alcoolului sunt de scurtă durată, dar în timp, celulele au nevoie de mai mult timp pentru a se repara.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close