Antena 3 CNN Externe Studiu. Dragostea adevărată durează toată viaţa

Studiu. Dragostea adevărată durează toată viaţa

Studiu. Dragostea adevărată durează toată viaţa
05 Ian 2009   •   13:17

Dragostea adevărată poate fi cu greu învinsă de timp. Afirmaţia este confirmată de cercetătorii de la Universitatea Stony Brook din New York, care au realizat un studiu, bazat pe scanarea creierului mai multor voluntari care au petrecut peste 20 de ani alături de partenerul lor de viaţă. Rezultatele arată că oamenii sunt capabili să se iubească toată viaţa cu aceeaşi intensitate şi pasiune din prima zi până în ultima clipă a vieţii lor.
Cercetarea a demonstrat că o zecime din participanţi au avut aceleaşi reacţii chimice atunci când au privit fotografii cu perechea lor ca şi cuplurile aflate la început de drum. Rezultatele infirmă studiile anterioare care sugerau că dragostea pasională se stinge în aproximativ 15 luni.
Specialiştii s-au concentrat pe factori precum pasiunea, romantismul şi apetitul sexual al partenerilor. "Descoperirile sunt în contradicţie cu părerile tradiţionale în ceea ce priveşte romantismul, conform cărora interesul faţă de partenerul de viaţă scade progresiv în prima decadă a relaţiei, dar fiţi siguri că sunt reale", spune Arthur Aron, psiholog la Universitatea Stony Brook.
Antena3.ro

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close