Antena 3 CNN Externe Studiu: Femelele cimpanzeu fac sex mai des cu masculii care împart cu ele carnea vânată

Studiu: Femelele cimpanzeu fac sex mai des cu masculii care împart cu ele carnea vânată

Studiu: Femelele cimpanzeu fac sex mai des cu masculii care împart cu ele carnea vânată
Sursa foto: cimpanzeu
13 Apr 2009   •   14:08

Doi cercetători de la Institutul Max Plank pentru Antropologie Evoluţionară din Leipzig, Germania, au descoperit că femelele cimpanzeu fac sex mai des cu masculii care împart cu ele carnea vânată. Studiul demonstrează ipoteza schimbului carne pentru sex la cimpanzeii din sălbăticie, anunţă BBC News.

Această ipoteză a fost studiată şi în trecut. Însă, studiile prezente indică faptul că cimpanzeii acţionează gândindu-se la trecut şi la viitor.

Din acest ?schimb? există avantaje pentru ambii parteneri: masculul își transmite genele mai departe, iar accesul femelei la carne este facilitat.

Studiul a fost realizat pe baza datelor colectate între 2003 și 2006 pe un grup de cimpanzei din Parcul Naţional Tai, din Coasta de Fildeş.

În realizarea studiului, cercetătorii au ţinut cont de mai mulţi factori: statutul social al masculilor şi femelelor, relaţiile între masculi şi femele, frecvenţa cu care femelele ?cer? hrană.
Un lucru pe care cercetătorii nu au reuşit să-l afle este dacă schimbul carne contra sex este valabil în toate comunitățile de cimpanzei.

Potrivit doctorului Cristina Gomes, unul dintre iniţiatorii studiului, descoperirile sunt importante pentru că oferă indicii referitoare la evoluţia oamenilor.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: carne
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close