Antena 3 CNN Externe Studiu. Oamenii încep să îmbătrânească la 27 de ani

Studiu. Oamenii încep să îmbătrânească la 27 de ani

Studiu. Oamenii încep să îmbătrânească la 27 de ani
Sursa foto: Riduri
15 Mar 2009   •   15:23

Începem să îmbătrânim mai repede decât credeam. Un studiu, realizat de cercetătorii Universităţii Virginia şi publicat în jurnalul Neurobiology Of Aging, arată că semnele îmbătrânirii mentale încep să apară la vârsta de 27 de ani, după ce au atins apogeul la vârsta de 22 de ani. Coordonatorul studiului, prof. Timothy Salthouse, spune că ?unele abilităţi cognitive intră în declin, chiar şi la persoanele sănătoase şi educate, în intervalul din viaţă cuprins între 20 şi 30 de ani?.


La studiu au participat 2.000 de subiecţi, de ambele sexe, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, majoritatea cu o sănătate solidă şi un nivel ridicat de educaţie. Timp de şapte ani cercetătorii le-au studiat abilităţile psihice prin rezolvarea de puzzle-uri sau teste diverse de memorie. Metode similare sunt folosite de multe ori pentru diagnosticarea unor forme de handicap mental şi boli psihice, inclusiv demenţa.


Rezultatele testului arată că în nouă din 12 cazuri abilităţile cognitive au atins nivelul maxim la vârsta de 22 de ani. La 27 de ani, oamenii încep deja să dea rezultate din ce în ce mai proaste la testele de raţionament, viteză în gândire şi vedere în spaţiu. Memoria începe să intre în declin la vârsta de 37 de ani.


Profesorul Timothy Salthouse sugerează câ, având în vedere rezultatele cercetării, terapia pentru diminuarea efectelor îmbătrânirii ar trebui începută mult înainte ca oamenii să ajungă la vârsta pensionării.


Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close