Studiu: Pe Pământ, există un număr mare de specii de animale nedescoperite

26 Apr 2009   •   22:42
Studiu: Pe Pământ, există un număr mare de specii de animale nedescoperite cercetator
Un studiu realizat de profesorul Christer Erséus de la Universitatea Gothenburg din Suedia demonstrează că pe Pământ există un număr mai mare de specii de animale decât cel cunoscut în prezent.

Oamenii de ştiinţă au utilizat metode moderne de cercetare ale ADN-ului. Studiul s-a bazat pe cercetarea viemelui Lumbriculus variegatus sau viermii inelaţi, care sunt consideraţi o singură specie, anunţă ScienceDaily.

Însă, oamenii de ştiinţă au constatat că aceştia sunt, de fapt, două specii diferite. După analizarea ADN-ului s-a descoperit că anumiţi viermi au o genă care prezintă diferenţe de aproape 17%, adică de două număr de două ori mai mare diferenţa dintre aceeaşi genă la maimuţe şi oameni.

?Studiul arată că ar putea exista şi alte specii de animale nedescoperite din cauza asemănării dintre ele?, a declarat profesorul Christer Erséus.

Deocamdată, cercetătorii nu au dat un nume noii specii de viermi, întrucât nu au putut decide care dintre cele două specii ar trebui să păstreze numele vechi.

Studiul oamenilor de ştiinţă de la Gothenburg din Suedia a fost publicat în revista "Molecular Phylogenetics and Evolution".

Antena3.ro

Parteneri
x close