Antena 3 CNN Externe Studiu: Şunca şi slănina cresc riscul de apariţie a cancerului intestinal

Studiu: Şunca şi slănina cresc riscul de apariţie a cancerului intestinal

Studiu: Şunca şi slănina cresc riscul de apariţie a cancerului intestinal
Sursa foto: sandwich
17 Aug 2009   •   18:31

Sandvişurile cu slănină sau cu şuncă ar trebui eliminate din alimentaţia copiilor deoarece acestea conduc la mărirea riscului de dezvoltare a cancerului, informează dailymail.co.uk, care citează un studiu realizat de World Cancer Research Fund.

Astfel, potrivit fundaţiei de caritate britanice, implicată în lupta împotriva cancerului, consumul regulat de şuncă, slănina şi alte tipuri de carne procesată creşte riscul de apariţie a cancerului intestinal cu până la 20%. Avertismentul se referă la acele tipuri de carne procesată prin afumare sau prin adăugarea de sare sau a altor aditivi.

Mai mult, consumul de carne procesată poate să contribuie şi la dezvoltarea altor tipuri de cancer - la prostată, pulmonar, stomacal sau esofagian.

Părinţii nu ar trebui să le mai prepare copiilor lor sandvişuri cu şuncă, slănină sau salam deoarece le creează obişnuinţa de a consuma aceste alimente. Nutriţioniştii susţin că alternativele sănătoase la aceste preparate sunt sandvişurile cu brânză, peşte, cele cu un conţinut scăzut de grăsimi, hummus sau cu carne slabă şi neprocesată, cum este cea de pui.

Conform specialiştilor, citaţi de dailymail.co.uk aproape 3.700 de cazuri de cancer intestinal ar putea fi prevenite, numai în Marea Britanie, dacă oamenii ar consuma trei felii de şuncă sau 70 de grame de carne procesată pe săptămână.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close