Antena 3 CNN Externe SUA. 50 de protestatari, arestaţi după ce un poliţist a fost condamnat pentru că a ucis un tânăr de culoare (VIDEO)

SUA. 50 de protestatari, arestaţi după ce un poliţist a fost condamnat pentru că a ucis un tânăr de culoare (VIDEO)

SUA. 50 de protestatari, arestaţi după ce un poliţist a fost condamnat pentru că a ucis un tânăr de culoare (VIDEO)
10 Iul 2010   •   13:03



50 de oameni au fost arestaţi şi mai multe magazine au fost distruse în oraşul american Oakland. Sute de oameni s-au bătut cu poliţia după un verdict controversat al judecătorilor. Instanţa a decis ca un poliţist care a ucis un tânăr de culoare să fie condamnat pentru omor involuntar.

Iniţial, sute de manifestanţi au protestat paşnic în centrul oraşului Oakland faţă de verdictul de omor involuntar decis în cazul poliţistului Johannes Mehserle. Oamenii legii au intervenit abia după ce au primit întăriri din localităţile învecinate. 50 dintre cei mai violenţi demonstranţi au fost arestaţi.

Incidentele au avut loc după ce judecătorii au decis ca ofiţerul să fie condamnat pentru omor involuntar. Poliţistul l-a împuşcat în spate pe Oscar Grant, în timp ce acesta era întins pe jos într-o staţie de tren în ultima zi a anului trecut.

Johannes Mehserle susţine că a vrut să folosească arma cu electroşocuri, nu pistolul, şi că totul a fost o greşeală. Familia victimei va face recurs asupra deciziei instanţei californiene.



Foto: Antena 3

Antena 3

×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close