Antena 3 CNN Externe SUA. 80 de computere au dispărut dintr-un laborator de cercetări nucleare

SUA. 80 de computere au dispărut dintr-un laborator de cercetări nucleare

SUA. 80 de computere au dispărut dintr-un laborator de cercetări nucleare
Sursa foto: Computere
14 Feb 2009   •   14:57

80 de computere au dispărut de la un important laborator american pentru armamentul nuclear din statul New Mexico, a anunţat organizaţia non-profit Project on Government Oversight. Organizaţia a publicat pe internet un document despre care susţine că este copie a unei scrisori interne, în care se vorbeşte despre dispariţia computerelor. În scrisoare se precizează faptul că 13 computere din laborator s-au pierdut sau au fost furate încă de anul trecut, iar alte 67 sunt considerate ?dispărute?.
?Amploarea expunerii şi riscului pentru laborator este, în cel mai bun caz, deoarece există foarte puţine date referitoare la aceste pierderi?, se arată în documentul datat 3 februarie. Autorităţile americane au deschis o anchetă în acest caz.
Laboratorul din Los Alamos a fost înfiinţat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ca unitate secretă, şi a fost sediul proiectului Manhattan, care a dus la producerea primei bombe atomice. Este unul din cele mai importante centre americane, care efectuează cercetări în domeniul securităţii naţionale, activităţii spaţiale, energiei regenerabile, dar şi al medicinei, nanotehnologiei sau informaticii.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close