Antena 3 CNN Externe SUA avertizează Pakistanul să rezolve problema militanţilor

SUA avertizează Pakistanul să rezolve problema militanţilor

SUA avertizează Pakistanul să rezolve problema militanţilor
Sursa foto: talibani
10 Mai 2010   •   23:18

Statele Unite au livrat un mesaj dur de avertisment Pakistanului să înăbuşe militanţii islamici sau se vor confrunta cu consecinţe severe după atentatul eşuat din Times Square .

În cadrul unei întâlniri, vineri, Stanley McChrystal, comandantul militar american în Afganistan, şi comandantul militar pakistanez generalul Ashfaq Parvez Kayani, McChrystal a cerut Pakistanului să înceapă o ofensivă militară contra talibanilor pakistanezi şi al-Qaeda în Waziristan de Nord.

Faisal Shahzad, paksitanezul naturalizat în SUA, a cărui bombă nu a explodat în Times Square, săptămâna trecută, a declarat anchetatorilor americani că a fost antrenat de militanţii din Waziristan.
Shahzad, 30 de ani, care a devenit cetăţean american în aprilie anul trecut, a fost acuzat de terorism şi folosirea unei arme de distrugere în masă.
Noua presiune din partea administraţiei americane este un pas mai departe de încurajările de curtoazie de a aborda problema militanţilor islamici. Uşurinţa cu care Shahzad a putut să se mişte între SUA şi Pakistan, adesea cu zeci de mii de dolari, a crescut temerile la Casa Albă că o altă tentativă teroristă ar putea avea succes.
Noua atitudine dură vine pe fondul tensiunilor din cadrul administraţiei despre cum să procedeze în războiul contra terorismului ce să include o prezenţă militară pe pământ pakistanez.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close