Antena 3 CNN Externe SUA continuă să își intensifice eforturile contra grupării Statul Islamic

SUA continuă să își intensifice eforturile contra grupării Statul Islamic

SUA continuă să își intensifice eforturile contra grupării Statul Islamic
12 Dec 2015   •   08:39

Statele Unite vor continua să își intensifice eforturile contra grupării Statul Islamic (SI) în Irak și Siria, a afirmat vineri la Pentagon secretarul american al Apărării, Ashton Carter, citat de Agerpres.

"Suntem pe punctul de a lua un anumit număr de măsuri (...) și avem intenția de a lua mai multe pentru a întări executarea strategiei noastre și a grăbi înfrângerea" SI, a declarat Ashton Carter în cursul unei conferințe de presă, organizată în comun cu ministrul britanic al apărării, Michael Fallon.

"Mă aștept ca într-o săptămână, două, în șase săptămâni și așa înainte să facem mai mult și să construim mai multe capacități (contra SI), pentru a avea tot mai mult impact în fiecare săptămână", a spus el.

"Este ce ne-a cerut președintele Obama să facem, ce am fost capabili să facem și ce vom continua să facem", a adăugat demnitarul american.

Președintele Barack Obama, care depune eforturi pentru a-i convinge pe americani în legătură cu meritele strategiei sale contra grupării Statul Islamic (SI), va merge luni la Pentagon pentru a face un bilanț al eforturilor militare în curs în Irak și Siria.

Liderul administrației de la Washington va reuni Consiliul Național de Securitate (NSC), apoi va face o declarație, a anunțat vineri purtătorul său de cuvânt, Josh Earnest. Acesta a precizat că executivul își reevaluează "în permanență" strategia și că nu trebuie așteptat un "anunț deosebit" ori o schimbare semnificativă de direcție.

Statele Unite au anunțat recent desfășurarea unei unități a forțelor speciale în Irak, capabilă să efectueze raiduri pe teren contra SI în Irak și Siria, vizându-i în special pe liderii organizației extremiste.

Washingtonul a mai propus în această săptămână Bagdadului să angajeze elicoptere de atac Apache americane contra grupării Statul Islamic la Ramadi, pentru a ajuta forțele irakiene să finalizeze cucerirea orașului.

Potrivit unui sondaj recent CNN/ORC, mai mult de două treimi dintre americani (68%) consideră că răspunsul militar în fața SI nu a fost destul de agresiv, iar 60% dintre persoanele chestionate dezaprobă modul în care președintele Obama face față amenințării teroriste.

×
Subiecte în articol: SUA statul islamic
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close