Antena 3 CNN Externe SUA lansează o ?operaţiune majoră? în Afganistan

SUA lansează o ?operaţiune majoră? în Afganistan

SUA lansează o ?operaţiune majoră? în Afganistan
Sursa foto: us army
02 Iul 2009   •   09:08

Trupele americane au lansat o "operaţiune majoră" contra talibanilor din sudul Afganistanului, au anunţat oficialii armatei SUA.
Circa 4000 de americani şi 650 de soldaţi afgani au lansat Operaţiunea Khanjar -- "lovitură de sabie" -- pe valea râului Helmand, a anunţat comandantul american din Kabul.
Aceasta este cea mai mare ofensivă de la începutul acestui an, când Pentagonul a început să aducă trupe suplimentare şi urmează operaţiunii lansate de britanici în acceaşi regiune săptămâna trecută, arăta comandantul.
De asemenea, este cel mai important pas de când generalul Stanley McChrystal a preluat conducerea forţelor aliate din Afganistan, la jumătatea lunii trecute.
Un oficial de la Washington declara pentru CNN că dimensiunea şi obiectivul noii operaţiuni sunt "foarte importante."

Provincia Helmand, unde se duc mare parte din lupte, a fost locul preferat de talibani în ultimele luni. Cel puţin 25 de soldaţi americani şi britanici au fost ucişi acolo în acest an.
Oficialul american crede că operaţiunea este un indicator tangibil al modului de abordare al lui McChrystal.
?Nu fac o ofensivă să îi aluge pe cei răi, ce au de gând să stea în regiune. Această abordare indică filozofia lui McChrystal: succesul se măsoară prin numărul de afgani protejaţi, nu de băieţi rău ucişi."
Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close