Antena 3 CNN Externe SUA oferă 110 milioane de dolari ca ajutor Pakistanului

SUA oferă 110 milioane de dolari ca ajutor Pakistanului

SUA oferă 110 milioane de dolari ca ajutor Pakistanului
Sursa foto: pakistan
20 Mai 2009   •   08:07

Secretarul american de stat Hillary Rodham Clinton a anunţat că SUA trimite 110 milioane de dolari în ajutor umanitar pentru Pakistan, ca parte a noiii strategii a administraţiei SUA de a aborda problema talibanilor.
Clinton a explicat că pachetul de ajutor este menit a uşura problema celor circa două milioane de refugiaţi pakistanezi care au părăsit valea Swat şi care trăiesc acum în corturi.
Armata paskitaneză este angajată în luptă în Swat, ca răspuns la încercările militanţilor de a-şi întări poziţiile în regiune. Pakistan a demarat acţiunile sub presiunile SUA, după ce talibanii ocupaseră poziţii la 90 de kilometri de capitala Islamabad. Armata susţine că peste 1000 de insurgenţi au fost omorâţi de la în lupte.
Potrivit Pentagonului, este cea mai mare operaţiune a armatei pakistaneze şi este exact ce dorea, deşi a declanşat o criză umanitară.
Preşedintele american Barack Obama vorbea despre necesitatea de a îmbunătăţi viaţa oamenilor din Pakistan şi Afganistan ca parte a noului plan al administraţiei de a face legătura între lupta SUA contra talibanilor din cele două state.
Casa Albă va oferi 100 de milioane de dolari de la Departamentul de Stat şi 10 miioane de la Pentagon.
Cea mai mare cheltuială este pentru achiziţionarea imediată, cu 26 milioane de dolari, de grâu şi alte alimente produse în Pakistan.
Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close