Antena 3 CNN Externe SUA pregătesc 13 unităţi speciale de luptă cibernetică

SUA pregătesc 13 unităţi speciale de luptă cibernetică

SUA pregătesc 13 unităţi speciale de luptă cibernetică
14 Mar 2013   •   12:26

Până în anul 2015, Pentagonul va forma 13 unităţi speciale pentru combaterea atacurilor cibernetice. Decizia a fost luată din cauza creşterii numărului acţiunilor de tip hacking, asupra unor obiective SUA, inclusiv asupra siteurilor guvernamentale, anunţă Washington Post.

Oficialii din Departamentul de Apărare spun că vulnerabilitatea internetului a devenit acum o ameninţare mult mai serioasă decât Al Qaeda, informează şi LA Times.
Cele mai frecvente atacuri informatice sunt cele asupra instituţiilor financiare şi a conturilor bancare, precizează aceeaşi publicaţie.

În cursul zilei de ieri, media de peste ocean a dezvăluit că hackerii au furat date confidenţiale a mai multor personalităţi americane, oameni politici sau vedete de la Hollywood, printre care se află şi Prima Doamnă de la Casa Albă, Michelle Obama.

Imediat după acest incident, liderul Comitetului de Informaţii din Senatul american, James Clapper, a dat vina pe China şi Rusia, considerate responsabile pentru "atacurile agresive" asupra Americii.

×
Subiecte în articol: SUA atacuri cibernetice michelle obama
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close