Antena 3 CNN Externe SUA recunoaşte că doar forţa militară nu va aduce victoria în Afganistan

SUA recunoaşte că doar forţa militară nu va aduce victoria în Afganistan

SUA recunoaşte că doar forţa militară nu va aduce victoria în Afganistan
Sursa foto: afganistan conflict
23 Mar 2009   •   11:24

Liderul de la Casa Albă a recunoscut că doar forţa militară nu va pune capăt războiului din Afganistan şi a sugerat ca SUA să aibă o politică mai complexă, pe care o va prezenta curând.

Barack Obama a vorbit în termeni largi despre revizuirea strategiei pentru Afganistan-Pakistan, la recomandarea oficialilor americani şi după consultarea aliaţilor.
El a subliniat că noua strategie va cere o concentrare mai mare pe dezvoltarea economică a Afganistanului, diplomaţia cu vecinul Pakistan şi o coordonare mai bună cu partenerii internaţionali decât a predecesorului George W. Bush.

?Ce nu putem face este să credem că doar o abordare militară în Afganistan va putea să rezolve problemele. Aşadar, ceea ce căutăm este o strategie completă. Şi trebuie să existe o strategie de ieşire?, declara Obama.
De altfel, SUA ia în considerarea constituirea partidului taliban. Astfel, administraţia se pregăteşte să discute instituirea unei entităţi politice pentru talibani în Afganistan, potrivit unui diplomat american, citat de UPI. William Wood, ambasadorul american în Afganistan a spus că ratificarea unui astfel de partid face parte dintr-o strategie politică care să coincidă cu eforturile militare de a încheia conflictul. Ambasadorul a spus că un partid politic va trebui să îndeplinească unele condiţii prin care talibanii să respecte constituţia Afganistanului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close