Antena 3 CNN Externe SUA: Suntem extrem de îngrijoraţi. Europa s-ar putea confrunta cu proteste violente de amploare

SUA: Suntem extrem de îngrijoraţi. Europa s-ar putea confrunta cu proteste violente de amploare

SUA: Suntem extrem de îngrijoraţi. Europa s-ar putea confrunta cu proteste violente de amploare
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
10 Dec 2011   •   14:46
Şeful Statului Major din America, generalul Martin Dempsey, avertizează că Europa s-ar putea confrunta cu proteste violente de amploare, din cauza crizei economice, arată BBC.

Oficialul subliniază că „zona euro este expusă unui risc major”. „Suntem extraordinar de îngrijoraţi în legătură cu sănătatea şi viabilitatea euro pentru că, într-o anumită măsură, suntem expuşi”, a explicat Dempsey, în cadrul unui seminar.

Şeful Statului Major a reamintit importanţa comerţului dintre Europa şi Statele Unite dar şi riscurile pe care le-ar comporta dezordinea civică şi destrămarea UE.

De altfel, oficialul american a arătat că nu este convins că măsurile luate vineri de UE vor reuşi să menţină unită zona euro şi a avertizat că o destrămare ar avea consecinţe grave pentru Statele Unite.

„Zona euro se confruntă cu un risc major. Ştiu că au luat unele măsuri cu cei 17 membri ai zonei euro pentru a se alinia mai bine la nivel monetar şi fiscal. Dar este neclar, cel puţin pentru mine, dacă acesta este liantul care îi va menţine”, a arătat Dempsey.

×
Subiecte în articol: Europa America SUA zona euro masuri
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close