Antena 3 CNN Externe SUA. Sute de pasageri evacuaţi după ce cabina unui Boeing 747 s-a umplut cu fum

SUA. Sute de pasageri evacuaţi după ce cabina unui Boeing 747 s-a umplut cu fum

SUA. Sute de pasageri evacuaţi după ce cabina unui Boeing 747 s-a umplut cu fum
Sursa foto: Avion
11 Iul 2009   •   19:02

Panică într-un avion cu destinaţia Londra. Sute de pasageri au fost evacuati de pe aeroportul Phoenix din Statele Unite, dupa ce cabina piloţilor s-a umplut de fum. 15 din cei aproape 300 de pasageri au contuzii minore, iar o persoană a fost transportată la spital.

Totul a avut loc pe aeroportul Sky Harbor din oraşul american Phoenix. Aparatul, de tip Boeing 747, urma să decoleze pentru a ajunge în capitala Marii Britanii. Nici nu au început bine manevrele de rulare pe pistă că toţi din avion s-au speriat cumplit. "Din senin ne-a învăluit un miros puternic. Se pare că era şi fum în cabină. Mulţi au început să se plângă că nu pot respira. S-au speriat. Apoi s-a declanşat operaţiunea de evacuare de urgenţă. S-au deschis uşile şi am sărit pe tobogane", a povestit unul dintre pasageri.

Operaţiunea de evacuare a fost declanşată chiar în momentul în care avionul se pregătea să decoleze. Niciunul din oamenii aflaţi la bord nu a fost rănit grav. Cu toate acestea, 15 pasageri au acuzat contuzii minore, iar o persoană a fost transportată la spital după ce s-a rănit la umăr.

Echipele de pompieri spun că a existat fum în cabina piloţilor şi în cală, dar nu a fost găsită, deocamdată, şi sursa acestuia. Deşi cauzele incidentului nu au fost anunţate oficial, se pare că fumul ar fi survenit în urma unei probleme la sistemul electric.



Antena 3

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close