Antena 3 CNN Externe SUA va creşte cu 30.000 numărul soldaţilor din Afganistan

SUA va creşte cu 30.000 numărul soldaţilor din Afganistan

SUA va creşte cu 30.000 numărul soldaţilor din Afganistan
Sursa foto: armata SUA
10 Feb 2009   •   09:44

Amiralul american Mike Mullen, şef de stat major interarme, a dezvăluit că 30.000 de soldaţi vor fi trimişi în Afganistan, pe măsură ce SUA îşi concentrează eforturile pe acest război. Adresându-se soldaţilor, el a menţionat că efortul SUA în Irak a avut succes, deşi ?nu am terminat?.
?Nu cred că ne vom creşte forţele de acolo mult peste 20-30.000 de soldaţi?, declara acesta. El a adăugat că trebuie ajuns la un acord cu alte agenţii şi cu Departamentul de Stat. Totuşi, este pentru prima dată când un oficial menţionează o cifră referitoare la numărul suplimentar de militari care vor fi desfăşuraţi în Afganistan, pe fondul zvonurilor ce vorbesc de o prezenţă americană acolo pentru cel puţin încă zece ani.
Circa 33.000 de soldaţi sunt acum în Afganistan, iar Pentagonul este aşteptat să anunţe desfăşurarea a cel puţin trei brigăzi- 16.000 de militari în următoarele câteva luni.
Amiralul a mai lăudat efortul din Irak. El a spus militarilor: ?Aţi întors situaţia din Irak, iar acum un an sau doi nu eram în situaţia în care am fi putut spune că vom avea succes. Dar acum sutem. Cu toate acestea nu am terminat în Irak?, a punctat Mullen, referindu-se la fatpul că acţiunile Al-Qaeda au scăzut, dar nu au dispărut.
Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close