Antena 3 CNN Externe Grecia e în poziţia de a cere o sumă imensă de bani de la UE

Grecia e în poziţia de a cere o sumă imensă de bani de la UE

Grecia e în poziţia de a cere o sumă imensă de bani de la UE
23 Oct 2015   •   18:15

Aproximativ 48.000 de imigranţi şi refugiaţi au ajuns în ultimele cinci zile în Grecia, un număr record, a anunţat vineri la Geneva, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), citată de publicaţia Le Figaro.

"În pofida înrăutăţirii condiţiilor meteorologice, aproximativ 48.000 de imigranţi şi refugiaţi au traversat marea spre insulele greceşti venind din Turcia, respectiv circa 9.600 de persoane pe zi, în cursul ultimelor cinci zile", a transmis OIM, adăgând că acesta este un număr record.

Guvernul grec a solicitat joi fonduri suplimentare de cel puţin 330 de milioane de euro de la UE pentru anul 2016, în vederea gestionării fluxului de imigranţi din ţară, cerând partenerilor europeni să-şi respecte promisiunile făcute.

Prima serie de repartizări a imigranţilor din Grecia în Luxemburg şi Suedia este "prevăzută în zilele următoare", a indicat Ministerul grec pentru Politici ale Migraţiei.  Măsura face parte din prevederile planului de redistribuire a 160.000 de imigranţi din Grecia şi Italia pe teritoriile statelor UE pe parcursul a doi ani, plan aprobat de UE la finalul lunii septembrie.

Invocând o anchetă a autorităţilor grece, Ministerul grec pentru Politici ale Migraţiei a explicat că a stabilit o sumă de aproximativ 480 de milioane de euro pentru anul viitor necesară pentru acordarea asistenţei imigranţilor care sosesc pe teritoriul ţării. 

"Din acest total, 330 de milioane nu au fost prevăzute de fondurile europene, care trebuie suplimentate pentru a acoperi valoarea acestor necesităţi", a precizat Ministerul pentru Politici ale Migraţiei.

Potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, peste 502.000 de imigranţi au ajuns în Grecia în cursul acestui an.

×
Subiecte în articol: Grecia criza imigranţilor
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close