Antena 3 CNN Externe "Suprasarcină" în loc de "resetare". Relaţiile diplomatice ruso americane, reluate cu o gafă (VIDEO)

"Suprasarcină" în loc de "resetare". Relaţiile diplomatice ruso americane, reluate cu o gafă (VIDEO)

"Suprasarcină" în loc de "resetare". Relaţiile diplomatice ruso americane, reluate cu o gafă (VIDEO)
Sursa foto: buton suprasarcina
07 Mar 2009   •   12:28

Statele Unite şi Rusia şi-au relansat, festiv, relaţiile bilaterale, după tensiunile din timpul Administraţiei Bush. Miniştrii de externe Hillary Clinton şi Serghei Lavrov au convenit, între altele, să reia negocierile pentru reducerea arsenalelor nucleare. Convorbirea de la Geneva a fost foarte amicală deşi a început cu o mică bâlbâială legată de traducerea din engleză în rusă.

Pentru a destinde atmosfera în deschiderea întâlnirii, Hillary Clinton i-a pregătit omologului său rus o surpriză.
Un buton de ?resetare a relaţiilor? dintre cele două ţări. Deşi Clinton a declarat că s-a muncit din greu pentru găsirea traducerii corecte din engleză în rusă, Lavrov a constatat că traducerea este greşită. Americanii au oferit astfel Rusiei un buton pe care scrie..."suprasarcină"!

inistrul Lavrov a fost totuşi încântat şi a promis că va păstra butonul pe biroul său. Atmosfera a rămas la fel de destinsă şi după convorbiri.

?Am înţeles că relaţiile noastre bilaterale au acum o şansă pe care nu ne putem permite s-o ratăm. Este în interesul ambelor noastre popoare, al Statelor Unite şi al Federaţiei Ruse.? a declarat ministrul de externe rus.

?Credem că este un nou început nu doar în îmbunătăţirea relaţiei noastre bilaterale, dar şi pentru a îndruma lumea în domenii importante, mai ales cu privire la armele nucleare şi securitatea nucleară.? a completat Hilary Clinton.

Cei doi miniştri au anunţat că guvernele lor vor încheia un nou acord de reducere a armelor nucleare, în locul vechiului tratat START, care expiră în acest an. Ei au sugerat că s-ar putea înţelege şi asupra scutului american anti-rachetă din Europa de Est, puternic contestat de Moscova. Miniştrii nu au ascuns că se menţin şi punctele de dezacord: situaţia din Georgia şi cea din Kosovo. Nici în dosarul Iranului nu par să se fi înregistrat mari progrese. Dar dialogul va continua în curând la un nivel şi mai înalt - între preşedinţii Obama şi Medvedev.



Antena 3

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pe 21 mai 2024 pentru clienţi
x close