Antena 3 CNN Externe Supravieţuitorii tsunamiului comemorează 4 ani de la tragedia din Indonezia şi Thailanda

Supravieţuitorii tsunamiului comemorează 4 ani de la tragedia din Indonezia şi Thailanda

Supravieţuitorii tsunamiului comemorează 4 ani de la tragedia din Indonezia şi Thailanda
26 Dec 2008   •   12:01

Lumea întreagă comemorează patru ani de la tragedia produsă de valurile tsunami în Indonezia şi Thailanda. Peste 200 de mii de oameni au murit, atunci, într-un potop cum nu s-a mai văzut.
26 decembrie 2004. Mii de turişti se bucurau de sărbătoarea Crăciunului pe malurile Oceanului Indian. În câteva minute, totul s-a transformat într-un coşmar.
Puhoaiele au măturat tot ce le-a stat în cale. Oamenii care stăteau la plajă s-au trezit purtaţi de valuri, printre bucăţi de moloz şi copaci rupţi. Cutremurul de 9,3 grade, produs în largul arhipeagului indonezian, a provocat valuri tsunami care au devastat mii de kilometri de pământ în bazinul Oceanului Indian. 13 ţări au fost afectate, în Indonezia şi Thailanda înregistrându-se cele mai grave pagube.
Peste 200 de mii de oameni au murit. 500 de mii au fost răniţi şi cinci milioane au rămas pe drumuri. Tsunami-ul a schimbat harta lumii. Porţiuni întregi de coastă au fost acoperite de ape. În toate statele lovite de tsunami, an de an, pe 26 decembrie sunt organizate ceremonii comemorative pentru cei morţi.
Antena3

×
Subiecte în articol: tsunami
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close