Antena 3 CNN Externe Suspecţii atentatului asupra unui autobuz la Tel Aviv au fost arestaţi

Suspecţii atentatului asupra unui autobuz la Tel Aviv au fost arestaţi

Suspecţii atentatului asupra unui autobuz la Tel Aviv au fost arestaţi
de M.Z.    |    23 Noi 2012   •   07:39

Serviciul israelian de securitate internă, Shin Beth, a anunţat joi seară că a arestat membrii unei celule suspectate că este responsabilă de explozia autobuzului de la Tel Aviv, de miercuri.

"Autorii atentatului de miercuri împotriva unui autobuz la Tel Aviv care s-a soldat cu 29 de răniţi au fost arestaţi la câteva ore de la atac" în apropiere de Ramallah, în Cisiordania, a declarat Shin Beth, potrivit AFP.

"Membrii acestei celule din localitatea Beit Lakya care au legături cu Hamas şi Jihadul islamic au recunoscut, în timpul interogatoriului că au planificat atentatele împotriva israelienilor, au pregătit o bombă şi au ales Tel Aviv ca locaţie", a adăugat acesta.

De asemenea, membrii celulei au recunoscut că au recrutat un cetăţean israelian din Taibe (oraş arab israelian, în apropiere de Tel Aviv - n.r.), pentru a produce atentatul.

Cel puţin zece persoane au fost rănite, dintre care trei grav, într-o explozie produsă miercuri, la bordul unui autobuz, la Tel Aviv, au anunţat serviciile israeliene de ambulanţă. Potrivit primelor informaţii, două persoane ar fi murit în urma exploziei.

Joi, Israelul a anunţat că este pregătit să lanseze noi atacuri în Gaza, dacă armistiţiul nu este respectat







×
Subiecte în articol: Tel Aviv Israel Fasia Gaza
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close