Antena 3 CNN Externe Israelul anunţă că este pregătit să lanseze noi atacuri în Gaza, dacă armistiţiul nu este respectat

Israelul anunţă că este pregătit să lanseze noi atacuri în Gaza, dacă armistiţiul nu este respectat

Israelul anunţă că este pregătit să lanseze noi atacuri în Gaza, dacă armistiţiul nu este respectat
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    22 Noi 2012   •   10:03

Ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a vorbit, joi, despre posibilitatea ca Israelul să reia atacurile, în cazul în care Hamas nu respectă armistiţiul intrat în vigoare miercuri seara, în Fâşia Gaza, după o săptămână de confruntări armate sângeroase.

Armistiţiul "poate dura nouă zile, nouă săptămâni sau mai mult, însă, dacă nu va fi respectat, ştim ce avem de făcut şi vom lua în considerare, în acel moment, posibilitatea reluării activităţilor (militare), în cazul unor tiruri sau provocări", a avertizat Barak, potrivit AFP.


Update 12.56 - Forţele israeliene au reţinut, joi dimineaţă, 55 de militanţi palestinieni din West Bank, pentru a menţine liniştea din teritoriile ocupate, după armistiţiul care a pus capăt luptelor violente din Fâşia Gaza.

Update 11.35
- Conflictul din Gaza, sub umbra unei păci şubrede. INFOGRAFIC cu cifrele din spatele unui război al puterii

Update 08.54
- Contul de Twitter al premierului adjunct israelian Sylvan Shalom a fost piratat miercuri de hackeri pro-palestinieni care au postat mesaje, numindu-l pe premierul Benjamin Netanyahu "criminal psihopat". "Eliberaţi Palestina! Puneţi capăt ocupaţiei! Opriţi uciderea palestinienilor, acum!", au postat hackerii pe pagina lui Shalom.

Update 07.59 - Ministrul egiptean al Afacerilor Externe, Mohammed Kamel Amr, a anunţat ce prevede armistiţiul încheiat între Israel şi gruparea palestiniană Hamas, precizând că încetarea focului a intrat în vigoare în Gaza la ora 21.00. Vezi principalele puncte ale acordului.

Update 07.20 - Un număr de 12 rachete au fost lansate asupra Israelului miercuri seară, la numai o oră după armistiţiul privind încetarea focului între Israel şi grupările armate palestiniene din Gaza, fără a provoca răniţi. Sistemul antirachetă Iron Dome a interceptat o rachetă deasupra oraşului Ashkelon.

Update 06.11 - E în sfârşit LINIŞTE pe străzile din Gaza. Israelul şi Hamas au încetat oficial bombardamentele. Armistiţiul intrat în vigoare aseară a fost imediat sărbătorit de palestinienii fericiţi, pe străzile din Gaza. Atmosfera este mai calmă în Israel, dar şi aici se speră că pacea va fi durabilă.

Potrivit celui mai recent bilanţ, luptele s-au soldat cu moartea a 155 palestinieni şi cinci israelieni, de miercurea trecută, de la declanşarea operaţiunii israeliene "Pilon de Apărare", pentru a contracara atacuri cu rachete din Fâşia Gaza.

Miercuri seara, dar cu o oră înainte de începerea armistiţiului dintre statul evreu şi mişcarea islamistă Hamas, mai multe rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre sudul Israelului.
   

Obţinut în urma unor eforturi diplomatice intense depuse de Egipt şi Statele Unite, armistiţiul a intrat în vigoare la ora 19.00 GMT (21.00, ora României), potrivit textului acordului anunţat la Cairo de către ministrul egiptean de Externe Mohammed Kamel Amr, alături de secretarul de Stat american Hillary Clinton.










×
Subiecte în articol: Gaza Fasia Gaza
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close