Antena 3 CNN Externe Talibanii au ars și distrus vaccinurile împotriva Covid, depozitate într-un spital din nordul Afganistanului

Talibanii au ars și distrus vaccinurile împotriva Covid, depozitate într-un spital din nordul Afganistanului

Suspecți au tras miercuri o rachetă într-un spital din Afganistan, provocând un incendiu care a condus la pagube importante și a distrus toate vaccinurile COVID-19 depozitate acolo.

Talibanii au ars și distrus vaccinurile împotriva Covid, depozitate într-un spital din nordul Afganistanului
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    23 Iun 2021   •   15:47

Oficialii guvernamentali au transmis că nu au fost raportate victime umane.

În nordul Afganistanului, talibanii au capturat orașul Shir Khan Bandar, un port uscat la granița cu Tadjikistan, ceea ce a determinat lucrători şi membri ai forţelor de securitate de la graniţă să se refugieze în ţara vecină, inforează Reuters.

Luptele dintre forțele guvernamentale și insurgenți au crescut în ultimele săptămâni, talibanii obținând controlul asupra mai multor teritorii, pe măsură ce ultimele forțe internaționale conduse de SUA se pregătesc să plece după două decenii de lupte.

Purtătorul de cuvânt taliban, Zabihullah Mujahid, a negat asumarea răspunderii pentru atacul asupra spitalului din provincia Kunar, despre care un director provincial de sănătate a spus că a dus la pierderea de provizii cruciale.

„Diferite tipuri de vaccinuri, inclusiv dozele menite să lupte împotriva poliomielitei și COVID-19 au fost distruse în incendiu”, a declarat Azar Safai, oficial al sănătății.

Afganistanul a raportat miercuri 4.366 de decese cauzate de infecții cu COVID-19 și 107.957 de cazuri.

Mulți oficiali din domeniul sănătății spun că numărul real de infecții cu coronavirus este probabil mult mai mare, dar multe cazuri nu sunt detectate din cauza numărului redus de teste.

×
Subiecte în articol: vaccinurile
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close