Antena 3 CNN Externe Talibanii afgani: Creşterea numărului de soldaţi SUA va duce doar la creşterea numărului de decese

Talibanii afgani: Creşterea numărului de soldaţi SUA va duce doar la creşterea numărului de decese

Talibanii afgani: Creşterea numărului de soldaţi SUA va duce doar la creşterea numărului de decese
Sursa foto: talibani
03 Dec 2009   •   17:20

Talibanii au luat în derâdere noul plan al preşedintelui american pentru Afganistan, declarând că strategia de a trimite 30.000 de soldaţi suplimentari poate duce doar la mai multe victime americane.
În cadrul unei declaraţii, talibanii arătau că planul administraţiei Obama "nu este o soluţie pentru Afganistan" şi vor oferi insurgenţilor o şansă "de a-şi creşte atacurile şi să cutremure economia americană, care deja este în criză.."
Aceştia mai susţin că Obama a stabilit o termen pentru o încercare de retragere în iulie 2011 doar pentru a calma sensiblitatea afganilor legată de creşterea trupelor şi pentru diminuarea opoziţiei americane în faţa războiului.
"Stratagema nu va funcţiona," se arată, pentru a se adăuga apoi că suplimentarea trupelor va rezulta în mai multe decese de soldaţi americani.
Peste 850 de membri ai armatei americane au murit în Afganistan, Pakistan şi Uzbekistan după invazia din Afganistan, în 2001.

În cadrul unui discurs în faţa soldaţilor de pe front, generalul Stanley McChrystal, comandantul NATO şi SUA din regiune, declara că noua strategie seva concentra pe sudul Afganistanului, unde influenţa talibană este cea mai puternică.
"Acest război va mai continua ceva vreme, dar va fi decis, în opinia mea, în următorul an sau doi. Cred că la anul pe vremea asta, vom vedea un progres?, arăta McChrystal.
Guvernul afgan a salutat anunţul lui Obama, dar a avertizat contra stabilirii unui termen pentru predarea securităţii forţelor afgane şi începerea retragerii.

McChrystal declara reporterilor că orarul de 18 luni este de ajuns pentru dezvoltarea forţelor afgane şi convingerea poporului că îşi pot prelua controlul asupra securităţii.
El declara că ar trebui ca această perioadă ar trebui folosită pentru a convinge talibanii şi poporul de unde recrutează că nu pot câştiga, iar SUA ar trebui să sprijine guvernul afgan să reintegreze militanţii.
Antena3.ro

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close