Antena 3 CNN Externe Talibanii din Pakistan ameninţă cu moartea fetele care nu renunţă la şcoală

Talibanii din Pakistan ameninţă cu moartea fetele care nu renunţă la şcoală

Talibanii din Pakistan ameninţă cu moartea fetele care nu renunţă la şcoală
26 Dec 2008   •   21:31

Talibanii din Valea Swat, situată în nord-vestul Pakistanului, ameninţă cu moartea fetele care vor mai merge la şcoală după 15 ianuarie. Liderul taliban din regiune, Shah Durran le-a ordonat tuturor femeilor să renunţe la studii, prin intermediul unui mesaj difuzat de un post de radio ilegal. Un oficial local a confirmat că ameninţările nu se opresc aici. Liderii talibani susţin că vor arunca în aer clădirile şcolilor care vor mai primi fete la studii.
Valea Swat, una din cele mai populare destinaţii turistice pakistaneze, aici găsindu-se şi singura staţiune de schi din ţară. Conflictele au început însă să escaladeze zona după ce un lider religios radical, Maulana Fazlullah a demarat o campanie violentă prin care încearcă să impună legea islamică, sharia.
Numai anul acesta militanţii talibani au distrus mai mult de 130 de şcoli din regiune, privând peste 17.000 de elevi de dreptul la educaţie. În Valea Swat sunt înregistrate oficial 1.580 de şcoli. Deşi şcolile pentru fete au fost atacate de numeroase ori şi în trecut, este pentru prima dată când talibanii au interzis cu desăvârşire femeilor să studieze. Un purtător de cuvânt al acestora a declarat că interdicţia va rămâne în vigoare până când legea islamică va fi respectată în totalitate în regiune.
Sursa foto: tribuneindia.com
Antena3.ro

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close