Antena 3 CNN Externe Talibanii pakistanezi au anunţat moartea liderului lor, Baitullah Mehsud

Talibanii pakistanezi au anunţat moartea liderului lor, Baitullah Mehsud

Talibanii pakistanezi au anunţat moartea liderului lor, Baitullah Mehsud
Sursa foto: Baitullah Mehsud
08 Aug 2009   •   17:40

Talibanii din Pakistan au anunţat vineri oficial, moartea conducătorului lor, Baitullah Mehsud, un aliat al reţelei al-Qaida. Potrivit talibanilor, Mehsud a fost ucis de o rachetă lansată de un avion american fără pilot. Casa Albă a refuzat să confirme sau să dezmintă această versiune.

Autorităţile din Pakistan în considerau pe Baitullah Mehsud cea mai mare ameninţare internă pentru securitatea ţării. Liderul talibanilor pakistanezi, care-şi avea bastionul în provinciile muntoase de la graniţa cu Afganistanul, revendicase mai multe atacuri teroriste sângeroase. El era suspectat şi de asasinarea fostului premier Benazir Bhutto.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe nu a confirmat că Mehsud ar fi fost ucis de un avion fără pilot controlat de CIA. Oficial, Pakistanul condamnă acţiunile americane de acest gen pe teritoriul său, dar acum nu s-au auzit critici.

Nici măcar la Moscheea Roşie din Islamabad, centrul islamismului radical din Pakistan, nimeni nu părea să-l regrete pe liderul taliban. Dar toată lumea era convinsă că, din păcate, terorismul nu va înceta o dată cu dispariţia sa. ?E un lucru foarte bun. De ani de zile, ţara noastră trăieşte în nesiguranţă iar noi ne rugăm lui Allah pentru pace. Dar, din cauza lui, au fost atacuri sinucigaşe, oamenii şi-au pierdut viaţa iar ţara noastră a căpătat o imagine proastă?, spune un pakistanez.

?Marele eşec al sistemului nostru este că am acceptat sclavia americană. Până ce ne vom face singuri politica şi ne vom schimba mentalitatea, se vor naşte o mulţime de Baitullahi care vor continua să ne distrugă ţara?, este de părere un altul.

Baitullah Mehsud nu era asociat, în mod direct, cu atentate comise în ţările occidentale, deşi ameninţase cândva că va ataca oraşul Washington.

Antena 3

×
Parteneri
Raisa, fetiţa de 2 ani dispărută ieri din fața casei, a fost găsită moartă
x close