Antena 3 CNN Externe Tânără din Iran, spânzurată pentru o crimă pe care nu comis-o (VIDEO)

Tânără din Iran, spânzurată pentru o crimă pe care nu comis-o (VIDEO)

Tânără din Iran, spânzurată pentru o crimă pe care nu comis-o (VIDEO)
Sursa foto: Delara
22 Apr 2009   •   12:04

Pedeapsă cu moartea pentru o tânără din Iran. Fata de 22 de ani urmează să fie spânzurată pentru o crimă pe care susţine că nu a comis-o.

Totul a început în urmă cu cinci ani, când tânăra, atunci în vârstă de 17 ani, a declarat că a ucis o femeie pentru a-şi apăra prietenul. Ea credea că dacă este minoră, nu va păţi mare lucru.

Dar s-a înşelat. Delara Darabi trebuia să fie spânzurată pe 20 aprilie. Totuşi, fata a mai ?primit? două luni de viaţă din partea autorităţilor, pentru că familia ei nu s-a prezentat la locul în care fata urma să fie spânzurată, anunţă www.iranian.com.

Delara şi-a petrecut ultimii cinci ani de viaţă în închisoare, în ciuda faptului că şi-a retras declaraţia iniţială, spunând că nu a comis crima.

În plus, apărătorii fetei susţin că există dovezi care nu au fost luate în considerare de anchetatori. Unul dintre ele este faptul că fata e stângace, iar criminalul e dreptaci.

Potrivit The Mirror, în ultimii cinci ani, cazul fetei a fost redeschis de mai multe ori, însă fără nici un rezultat.

Disperarea fetei a atins cote maxime, în urmă cu doi ani, când a vrut să-şi ia viaţa. Fata a găsit, totuşi, un refugiu: arta. După gratii, Delara a pictat şi a compus poezii care pot fi citite pe www.savedelara.com.

Ascultaţi tragica poveste a tinerei, spusă de rudele acesteia şi de unul dintre avocaţii care o apără.



Antena3.ro

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close