Antena 3 CNN Externe Un tanc rusesc din Al Doilea Război Mondial cade spectaculos de pe platforma de tractare | "N-a vrut să fie trimis în Ucraina"

Un tanc rusesc din Al Doilea Război Mondial cade spectaculos de pe platforma de tractare | "N-a vrut să fie trimis în Ucraina"

Imagini viralizate pe rețelele de socializare readuc în discuție problemele cu care se confruntă armata rusă în campania din Ucraina.

Un tanc rusesc din Al Doilea Război Mondial cade spectaculos de pe platforma de tractare | "N-a vrut să fie trimis în Ucraina"
Sursa foto: Twitter @DarthPutinKGB
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2022   •   09:43

Într-un scurt clip, un tanc rusesc T-34 din perioada celui de-al Doilea Război Mondial urcă pe o platformă de tractare pentru a fi transportat către o destinație neprecizată.

La un moment dat, tancul deviază ușor, dar suficient pentru a depăși marginea platformei.

Imensul vehicul blindat cade în lateral, în stânga cadrului și se răstoarnă, oprindu-se pe turelă.

Imaginile nu sunt datate iar locul filmării nu este menționat, însă ironiile internauților abundă.

"Face pe mortul pentru a nu fi trimis în Ucraina", este mesajul de pe contul @DarthPutinKGB, care redistribuie clipul.

Alte comentarii, în aceeași notă, suspectează că bătrânul tanc a preferat să fie îngropat cu demnitate în pământul patriei-mamă în loc să ajungă o ruină ruginită în Ucraina sau că tanchistul a consumat prea multă vodcă.

Dincolo de ironii, analiștii militari occidentali au sesizat că Moscova scoate tot mai frecvent din depozite armament vechi, lipsit de precizie, în condițiile în care muniția modernă se epuizează rapid, după mai bine de patru luni de război.

Rușii anunță șapte morți la Nova Kahovka, după lovituri atribuite sistemelor HIMARS primite din SUA de Ucraina

Cel puțin șapte persoane ar fi murit după tirul efectuat de armata ucraineană, luni noaptea, la Nova Kahovka, asupra unui depozit rusesc de muniții.

Nova Kahovka este o localitate în regiunea ucraineană Herson, aflată sub ocupație rusă.

Numărul de victime a fost anunțat de administrația locală instalată de Moscova și nu a putut fi verificat în mod independent de presa internațională.

Imagini distribuite pe rețelele sociale prezintă o imensă explozie care a luminat cerul nopții. Date de la sistemul folosit de NASA pentru monitorizarea globală a incendiilor mai multe focuri declanșate în clădirile din vecinătatea locului exploziei.

Kievul susține că tirul a distrus un depozit de armament. Administrația susținută de Moscova a declarat că exploziile au avariat infrastructura civilă și că loviturile ucrainene au fost efectuate de sisteme HIMARS, livrate de SUA.

×
Subiecte în articol: T-34 Ucraina Rusia
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close