Antena 3 CNN Externe Ţara care a făcut patru miliarde de euro vânzându-şi cetăţenia

Ţara care a făcut patru miliarde de euro vânzându-şi cetăţenia

Ţara care a făcut patru miliarde de euro vânzându-şi cetăţenia
Sursa foto: Foto: pixabay.com
26 Sep 2017   •   21:40

Mai mulți miliardari ruși și ucraineni, acuzați de corupție, s-ar afla printre sutele de persoane care au dobândit pașapoarte europene, în baza unui sistem de viză „premium” acordate de Cipru.

Incont.ro scrie că, începând din 2013, Guvernul cipriot ar fi câștigat peste patru miliarde de euro, prin acordarea de cetățenie mogulilor străini, oferindu-le, astfel, dreptul de a trăi și munci în Uniunea Europeană, în schimbul unei sume de bani. Doar în 2016, Guvernul din Cipru ar fi emis peste 400 de astfel de pașapoarte.

Jurnaliștii The Guardian au consultat o listă pe care s-ar afla câteva sute de nume, între care cele ale unor oameni de afaceri influenți, cât și ale unor politicieni puternici, cum ar fi un fost parlamentar rus sau fondatorii celei mai mari bănci de investiții ucrainene.

Printre privilegiați s-ar afla și un colecționar de artă care a cumpărat de la președintele american Donald Trump vila din Palm Beach, cât și un om de afaceri sirian din anturajul președintelui Bashar al-Assad.

 

×
Subiecte în articol: cetatenie Cipru
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close