Antena 3 CNN Externe Tările Baltice. Ceremonie de reeditare a Lanţului Uman din 1989 împotriva Uniunii Sovietice (VIDEO)

Tările Baltice. Ceremonie de reeditare a Lanţului Uman din 1989 împotriva Uniunii Sovietice (VIDEO)

Tările Baltice. Ceremonie de reeditare a Lanţului Uman din 1989 împotriva Uniunii Sovietice (VIDEO)
Sursa foto: baltic way
24 Aug 2009   •   11:44

Ţările baltice, Lituania, Letonia şi Estonia au sărbătorit duminică două decenii de la uriaşa manifestaţie care le-a deschis calea spre redobândirea independenţei. Zeci de mii de oameni au participat la o ştafetă pe traseul marelui lanţ uman care a unit, în 1989, cele trei ţări, pe atunci republici sovietice.

Lanţul uman din 1989, la care au luat parte milioane de oameni, comemora cinci decenii de la pactul Molotov-Ribbentrop, în urma căruia ţările baltice au fost anexate de Uniunea Sovietică.
Festivităţile de duminică s-au desfăşurat într-o notă mai optimistă, deoarece, acum, cele trei state sunt libere. La ştafeta simbolică au luat parte aproape 50.000 de oameni de toate vârstele.

Cursa a pornit din Tallinn şi Vilnius şi s-a încheiat la jumătatea drumului, la Riga, unde preşedintele Letoniei s-a alăturat şi el alergătorilor.

Şi preşedinta ţării vecine, Lituania, s-a aflat în mijlocul participanţilor la o petrecere tradiţională, cu dansuri populare şi un uriaş foc de tabără.

Programul festivităţilor a mai inculs expoziţii şi mai ales concerte, din care nu a lipsit imnul manifestaţiei din 1989 - "Baltica, trezeşte-te" - reluat în cor de întregul public.



Antena 3

×
Parteneri
Noi sancțiuni drastice pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan în România
x close