Antena 3 CNN Externe Tatăl Eluanei Englaro, eutanasiată în urmă cu o lună, acuzat de crimă

Tatăl Eluanei Englaro, eutanasiată în urmă cu o lună, acuzat de crimă

Tatăl Eluanei Englaro, eutanasiată în urmă cu o lună, acuzat de crimă
Sursa foto: eluana englaro
01 Mar 2009   •   19:34

Tatăl italiencei, deconectate de la aparate, după ce 17 ani a stat în comă profundă, este acum anchetat pentru crimă. Omul primise aprobarea justiţiei, dar moartea fiicei sale a iscat critici aspre, în toată Italia.
Beppino Englaro a suferit alături de fiica lui timp de 17 ani. Un accident de maşină a lăsat-o în comă profundă.
Ventilată artificial şi fără activitate cerebrală, Eluana nu şi-a mai revenit niciodată. Beppino s-a luptat ani de zile în justiţie pentru a a obţine dreptul de a o deconecta de la aparate. În noiembrie a obţinut la Curtea de Casaţie dreptul de a întrerupe alimentarea fiicei sale. Eluana a fost deconectată la sfârşitul lunii ianuarie iar pe 9 februarie a murit. Când a crezut că în sfârşit se poate linişti, tatăl tinerei a aflat că este anchetat pentru crimă.
Altăuri de Beppino Englaro mai sunt acuzate 13 persoane. Ancheta a fost demarată în urma sesizării depuse de o asociaţie care luptă împotriva eutanasiei. Cazul se judecă la parchetul din Udine, în nord-vestul Italiei. Avocatul tatălui Eluanei spune că e puţin probabil ca acesta să fie pus sub acuzare.
Moartea Eluanei Englaro a fost condamnată dur de liderii bisericii şi de reprezentanţii organizaţiilor pentru drepturile omului.
Antena 3

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close