Antena 3 CNN Externe Tatăl premierului britanic Boris Johnson, decizie-șoc. A solicitat cetățenia franceză

Tatăl premierului britanic Boris Johnson, decizie-șoc. A solicitat cetățenia franceză

Stanley Johnson, tatăl premierului Boris Johnson, scriitor şi om politic, fost membru al Parlamentului European între 1979 şi 1984, a luat o decizie care i-a suprins pe britanici: a aplicat pentru cetăţenia franceză. Care este explicația?

Tatăl premierului britanic Boris Johnson, decizie-șoc. A solicitat cetățenia franceză
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    22 Iun 2020   •   21:45

Stanley Johnson și-a dorit să obțină cetăţenia franceză pentru a-şi putea păstra vii legăturile cu Europa şi după Brexit, adică momentul separării definitive a Regatului Unit de Uniunea Europeană. Puțini știu că mama lui Stanley Johnson, deci bunica premierului Boris Johnson, este de origine din Versailles.

Acest fapt a fost dezvăluit de Rachel, sora lui Boris Johnson, în noua sa carte. Femeia a scris despre tatăl său că “se îndreaptă spre a deveni cetățean francez, deoarece mama sa se născuse la Versailles, iar bunica lui fusese la Paris”.

Potrivit Sunday Times, o sursă apropiată de familia Johnson a declarat că fostul europarlamentar a aplicat pentru a obţine cetăţenia franceză pentru ca nepoții săi să poată trăi și să lucreze în Uniunea Europeană şi după momentul Brexit, scrie romaniatv.net.

Britanicii aplică și pentru cetăţenia germană

Decizia tatălui premierului britanic nu e una singulară în Regatul Unit. Potrivit Capital, mulți britanici au obţinut cetăţenia germană în 2019, cifrele fiind mai mari decât în precedenţii doi ani la un loc și asta în contextul negocierior dintre Marea Britanie şi UE. Britanicii se tem că îți vor pierde anumite drepturi pe care le aveau ca cetățeni europeni înainte de Brexit.

×
Subiecte în articol: Boris Johnson
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close