Antena 3 CNN Externe Ted Kennedy va fi înmormântat sâmbătă, alături de fraţii săi John şi Bobby

Ted Kennedy va fi înmormântat sâmbătă, alături de fraţii săi John şi Bobby

Ted Kennedy va fi înmormântat sâmbătă, alături de fraţii săi John şi Bobby
Sursa foto: Ted Kennedy
27 Aug 2009   •   09:34

Ted Kenedy, fratele fostului preşedinte John F. Kenedy va fi înmormântat sâmbătă în cimitirul militar din Arlington, statul american Virginia, alături de fraţii său John F. Kennedy Robert (?Bobby?) F. Kennedy. Cel mai mare senator american, aşa cum l-a numit chiar preşedintele Obama, a încetat miercuri din viaţă. Steagul de la Capitoliu a fost coborât în bernă în memoria fostului senator democrat.

Senatorul american Edward 'Ted' Kennedy a încetat din viaţă la vârsta de 77 de ani din cauza unui cancer la creier. Boala a fost diagnosticată în mai 2008. El a fost unul dintre cei mai influenţi şi cei mai longevivi senatori din istoria Statelor Unite ale Americii. Membru marcant al Partidului Democrat, el a fost unul dintre cei mai mari susţinători ai candidaturii actualului preşedinte american Barack Obama.

"În ultimii ani, am avut onoarea să îi numesc pe Teddy coleg, consilier şi prieten. Şi, deşi ştiam că această zi va veni, momentul în care urma să vină ni se părea înspăimântător", a spus la rândul său preşedintele american după moartea senatorului.

Un prieten foarte apropiat al lui Ted Kennedy a fost Joe Biden, actualul vicepreşedinte al Statelor Unite. Biden s-a declarat profund marcat de dispariţia bunului său prieten. "Am pierdut un om cu adevărat remarcabil. Ca să îl parafrazez pe Shakespeare, nu cred că vom mai vedea ca el niciodată. Cred că moştenirea pe care ne-a lăsat-o nu a fost doar cea politică ci şi felul în care i-a ajutat pe oameni să se uite la ei şi la cei din jurul lor?, a spus el.

Ted este singurul dintre fraţii Kennedy care nu sfârşeşte asasinat. Fostul preşedinte american John F. Kennedy a fost ucis în 1963, la Dallas. Senatorului Robert Kennedy a sfârşit împuşcat mortal în timpul unei campanii prezidenţiale în 1968 iar pilotul Joe Kennedy a fost ucis în cel de-al doilea război mondial.

Antena 3

×
Subiecte în articol: înmormântare
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close