Antena 3 CNN Externe Tensiuni în Asia. Japonia ameninţă că ar putea distruge satelitul lansat de Coreea de Nord

Tensiuni în Asia. Japonia ameninţă că ar putea distruge satelitul lansat de Coreea de Nord

Tensiuni în Asia. Japonia ameninţă că ar putea distruge satelitul lansat de Coreea de Nord
Sursa foto: Taro Aso
14 Mar 2009   •   15:08

Japonia ameninţă că ar putea distruge satelitul lansat de Coreea de Nord. Oficialii de la Tokio susţin că vor riposta dacă securitatea Japoniei va fi ameninţată. Coreea de Nord a anunţat că un eventual atac va fi considerat act de război. Coreea de Nord a anunţat săptămâna aceasta că intenţionează să lanseze pe orbită un satelit de comunicaţii în perioada 4 ? 8 aprilie, cu ajutorul unei rachete care va zbura pe deasupra Japoniei.


Cu toate că Phenianul a dat asigurări că va lansa doar un satelit, Statele Unite şi ţările vecine Coreei se tem că ar fi vorba despre lansarea unei rachete balistice cu rază lungă de acţiune.


Miercuri, la Washington, reprezentanţii Coreei de Sud, Statelor Unite, alături de secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, au cerut Phenianului să anuleze planurile de lansare a satelitului. ?Pot să îl numească satelit, sau oricum altcumva, dar oricum e o violare (a spaţiului aerian japonez n.r.), a adăugat premierul japonez, Taro Aso,


Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a adoptat o rezoluţie prin care i s-a interzis Coreei de Nord testarea rachetelor balistice sau nucleare, după ce statul comunist a detonat primul dispozitiv nuclear în anul 2006.


Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close