Antena 3 CNN Externe Tonul ar putea dispărea până în 2012, dacă pescuitul excesiv nu va fi oprit

Tonul ar putea dispărea până în 2012, dacă pescuitul excesiv nu va fi oprit

Tonul ar putea dispărea până în 2012, dacă pescuitul excesiv nu va fi oprit
Sursa foto: piata de ton
16 Apr 2009   •   09:31

Tonul ar putea dispărea complet până în 2012 în cazul în care pescuitul excesiv nu va fi oprit, au avertizat câteva organizaţii pentru protecţia naturii, informează cotidianul Daily Mail.

În cazul în care cotele actuale de pescuit industrial vor fi menţinute, întreaga populaţie de ton din Oceanul Atlantic ar putea dispărea în 3 ani. Pentru ca această specie de peşte să fie salvată trebuie interzis complet pescuitul în lunile mai şi iunie, perioadă în care tonul pătrunde în bazinul mediteranean pentru a se reproduce, conform World Wildlife Found (WWF).

'Tonul cu aripioară albastră se află în prezent pe cale de dispariţie şi totuşi pescuitul industrial continuă imperturbabil', comentează Sergi Tudela, reprezentant al WWF. 'Este absurb şi inexplicabil să fie autorizată deschiderea sezonului pentru pescuitul de ton în condiţiile în care această specie se află în declin' a mai adăugat el.

Conform datelor oferite publicităţii de WWF, numărul exemplarelor normale de ton, ce pot ajunge la maturitate să depăşească greutatea de 500 de kilograme, s-a înjumătăţit din anii '90 până în prezent, fapt ce are un impact negativ asupra întregii populaţii de ton pentru că peştii mai mari produc mai mulţi urmaşi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Coldea, prima reacție după ce a fost pus sub control judiciar
x close