Antena 3 CNN Externe "Trăiască Statul Islamic!" Ce s-a întâmplat cu un francez care a strigat asta într-o instituţie din Strasbourg

"Trăiască Statul Islamic!" Ce s-a întâmplat cu un francez care a strigat asta într-o instituţie din Strasbourg

"Trăiască Statul Islamic!" Ce s-a întâmplat cu un francez care a strigat asta într-o instituţie din Strasbourg
de O.P.    |    10 Oct 2014   •   07:19

 Un francez în vârstă de 54 de ani a fost condamnat la şase luni de închisoare pentru că a strigat "Trăiască Statul Islamic!" într-un centru de alocaţii familiale la Strasbourg şi pentru că a ameninţat că va reveni "cu o armă", au anunţat procurori francezi, relatează AFP.

Suspectul, care a fost încarcerat, a fost găsit vinovat miercuri de tribunalul corecţional din Strasbourg de "apologie publică a unui act de terorism" şi de "ultraj", a precizat procurorul adjunct Stephanie Breton, care a solicitat împotriva acuzatului arestat opt luni de închisoare pentru "tulburarea ordinii publice".

Luni, acest bărbat, condamnat anterior pentru ameninţări, s-a "înfuriat foarte tare" aflând că drepturile sale la ajutoare sociale au fost limitate, a afirmat Breton.

El a strigat "Franţa nu valorează nimic!" şi a afirmat că se bucură "de fiecare dată când un francez este decapitat", referindu-se la decapitările occidentalilor revendicate de gruparea Stat Islamic (SI).

Un francez în vârstă de 57 de ani, Herve Gourdel, a fost decapitat în septembrie de un grup armat în Algeria ca represalii la angajamentul Franţei în atacurile aeriene împotriva poziţiilor SI din Irak.

În timpul audierii, bărbatul, descris de Parchet drept "impulsiv", a spus că regretă afirmaţiile făcute luni, motivând că era obosit.

El i-a calificat pe jihadişti drept "agresori".

×
Subiecte în articol: statul islamic terorism
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close