Antena 3 CNN Externe Trasul camioanelor, sportul preferat de femeile din Israel

Trasul camioanelor, sportul preferat de femeile din Israel

Trasul camioanelor, sportul preferat de femeile din Israel
Sursa foto: camion
14 Mai 2009   •   17:14

Femeile din Israel par dornice să demonstreze că nu sunt mai prejos de bărbaţi, în niciun domeniu. Câteva dintre ele s-au încumetat chiar să se întreacă într-un sport care, la prima vedere, le-ar sta în putere bărbaţilor: trasul camioanelor.

Prima competiţie feminină de tras camioane a aliniat la start trei atlete: fosta campioană naţională la săritura în înălţime, o halterofilă şi o... dansatoare de jazz. Ele au mărturisit că, la început, s-au cam speriat de uriaşele vehicule pe care le aveau de tractat, dar s-au bucurat că au reuşit să le stăpânească, după antrenamente intense. Pentru a-şi spori şansele, femeile şi-au adus rudele şi chiar copiii, care le-au încurajat din răsputeri.


Victoria finală i-a revenit fostei halterofile, mai obişnuită, totuşi, cu greutăţile. Concursul este organizat, de cinci ani, de o firmă importatoare de camioane, dar până acum era rezervat doar bărbaţilor. Campionul din acest an se gândeşte la retragere, după trei victorii consecutive.

În schimb, cele trei concurente sunt încântate de performanţele lor şi abia aşteaptă să se întreacă din nou, anul viitor.

Antena3

×
Subiecte în articol: femei
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close