Antena 3 CNN Externe Trei persoane au murit la Chişinău, în timpul protestelor faţă de regimul comunist

Trei persoane au murit la Chişinău, în timpul protestelor faţă de regimul comunist

Trei persoane au murit la Chişinău, în timpul protestelor faţă de regimul comunist
Sursa foto: revolutie chisinau
07 Apr 2009   •   17:33

trei persoane au murit, marţi, la Chişinău în urma protestelor care au loc în Republica Moldova. Este vorba despre doi poliţişti şi o tânără din rândul manifestanţilor. Potrivit AFP, femeia a decedat asfixiată din cauza focului din Parlamentul Republicii Moldova.

Protestele din Chişinău au luat amploare, în cursul zilei de marţi, iar autorităţile din Republica Moldova au declanşat un război informaţional. O mare parte din site-urile de ştiri, precum şi o parte din blogurile de peste Prut au fost blocate, accesul la informaţie fiind îngrădit.

Protestul faţă de fraudele electorale a început luni. Tinerii au protestat până seara tarziu faţă de rezultatele alegerilor din 5 aprilie.

Protestatarii au cântat imnul României, au arborat steagul românesc şi au cerut repetarea alegerilor.

Mai multe autocare cu studenţi basarabeni au plecat din Iaşi spre Chişinău, pentru a se alătura protestatarilor însă cei de la la graniţă nu le-au dat voie să intre în ţară.

Potrivit publicaţiei Moldova Azi, procuratura a calificat drept ilegale şi inadmisibile acţiunile organizatorilor şi participanţilor la protest. Autorităţile au iniţiat şi un dosar penal.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close