Antena 3 CNN Externe Trupele americane care vor întări Europa de Est au ajuns în Polonia

Trupele americane care vor întări Europa de Est au ajuns în Polonia

Avionul care transporta trupe americane a aterizat duminică în Polonia. Washingtonul își întărește aliații NATO din Europa de Est, pe fondul formării armatei ruse la granița cu Ucraina. Joe Biden a ordonat miercuri detașarea a circa 3.000 de soldați suplimentari în Polonia și România.

Trupele americane care vor întări Europa de Est au ajuns în Polonia
Sursa foto: Twitter/ Andy Vermaut
de Cerasela Stafie    |    06 Feb 2022   •   16:22

Pentagonul a transmis că aproximativ 1.700 de membri ai serviciului, în principal din Divizia 82 Airborne, vor fi dislocați de la Fort Bragg, Carolina de Nord, în Polonia.

Sosirea de duminică a aeronavei C17 a precedat un avion care-l transporta pe generalul comandant al Diviziei 82 Aeropurtate, generalul-maior al armatei americane Christopher Donahue, care a aterizat sâmbătă pe aeroportul Rzeszow-Jasionka, și alte câteva avioane cu echipament militar american, inclusiv un ”grup de avans”, scrie Reuters.

Nu au fost transmise informații clare cu privire la numărul sondaților care au ajuns în Polonia. O aeronavă C17 este ”proiectată să transporte 102 parașutiști și echipamentele acestora”, potrivit site-ului U.S. Air Force.

”Contribuția noastră aici în Polonia arată solidaritatea noastră cu toți aliații noștri din Europa. În această perioadă de incertitudine, știm că suntem mai puternici împreună”, a spus Donahue duminică.

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat, la câteva minute după aterizarea avionului, că acesta este primul grup de soldați americani ”dintr-o unitate de elită”.

"Mai multe avioane vor ateriza în următoarele ore. Soldaţii vor opera în partea de sud-est a ţării noastre", a adăugat el.

Rusia a negat planurile de invadare a Ucrainei, dar a desfășurat peste 100.000 de soldați în apropierea granițelor tării și spune că ar putea lua măsuri militare nespecificate, dacă cererile sale nu sunt îndeplinite, inclusiv promisiunea NATO de a nu admite niciodată Ucraina.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close