Antena 3 CNN Externe Trupul militarului român ucis în Afganistan a fost adus în ţară

Trupul militarului român ucis în Afganistan a fost adus în ţară

Trupul militarului român ucis în Afganistan a fost adus în ţară
Sursa foto: Claudiu Chira
02 Mar 2009   •   17:35

Trupul soldatului român, care a murit joia trecută în Afganistan, a fost adus luni în ţară. Un avion militar a aterizat la baza Otopeni, unde s-a desfăşurat un ceremonial militar. Ulterior sergentul major Claudiu Chira va fi dus în oraşul natal, la Râşnov, unde va primi post mortem titlul de cetăţean de onoare. Mai mult, sergentul va fi decorat post mortem şi de preşedintele României.
Va fi prezentat şi Decretul prezidenţial privind conferirea post-mortem a Ordinului Naţional ?Steaua României? în grad de Cavaler, pentru militari, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional dovedit de Claudiu Chira în timpul executării misiunii.
Militarul, în vârstă de 30 de ani, a fost grav rănit după ce maşina blindată cu care executa o misiune de patrulare, a trecut peste o bombă. Claudiu Chira a decedat în drum spre spital. Soldatul se afla la cea de-a doua misiune într-o zonă de conflict, după un stagiu în Irak, în 2006. Nouă soldaţi români şi-au pierdut viaţa în Afganistan, în ultimii 7 ani.
Funeraliile sublocotenentului Chira vor avea loc miercuri, 4 martie, în localitatea Râşnov (judeţul Braşov), în prezenţa oficialilor din conducerea Ministerului Apărării Naţionale şi a Statului Major General.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Afganistan
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close