Antena 3 CNN Externe Turcia şi Grecia luptă cu flăcările. Spania se confruntă cu cele mai grave incendii din ultimii ani

Turcia şi Grecia luptă cu flăcările. Spania se confruntă cu cele mai grave incendii din ultimii ani

Turcia şi Grecia luptă cu flăcările. Spania se confruntă cu cele mai grave incendii din ultimii ani
29 Iul 2009   •   17:05

Incendiile de vegetaţie continuă să facă victime în Europa. Un om a murit în Spania, unde noi focare au izbucnit în vestul ţării. Autorităţile din Grecia se află în continuare în alertă din cauza riscului ridicat de incendii. În acest timp, în Turcia sute de case au fost distruse din cauza inundaţiilor.

Deşi focul părea să se fi domolit, în Spania încă o persoană a pierit în incendiile care au izbucnit din nou în vestul ţării. Autorităţile spun că noile incendii au fost puse în mod deliberat, mai ales că ele au izbucnit în mai multe locuri diferite. Trei militari au fost răniţi uşor în timp ce participau la stingerea unuia dintre focare.

Deşi mai multe focare au fost puse sub control, trei sferturi din regiunile spaniole se află în continuare în alertă. Spania se confruntă de câteva zile cu cele mai grave incendii din ultimii ani. În total şapte oameni au murit şi încă unul este dat dispărut.

Incendiile continuă să facă ravagii şi în Grecia. Flăcările au ajuns şi la periferia Atenei, iar oficialii s-au văzut nevoiţi să închidă parţial autostrada care leagă capitala de aeroportul internaţional. Autorităţile au trimis în zonă trei avioane şi două elicoptere pentru a putea face faţă situaţiei.

Pompierii avertizează că riscul de incendii rămâne ridicat în zona metropolitană a Atenei, în mai multe regiuni din est şi pe insula Creta.

Vremea face probleme mari şi în Turcia. Sute de case au fost înghiţite de ape în estul ţării. Ploile abundente din ultimele zile au provocat inundaţii importante în oraşul Giresun unde au distrus mare parte a infrastructurii localităţii.

Antena 3

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close