Antena 3 Externe Turiștii sunt scoși din calea incendiilor dezastruoase din Turcia. Opt oameni au decedat, iar alţi 27 sunt în spital

Turiștii sunt scoși din calea incendiilor dezastruoase din Turcia. Opt oameni au decedat, iar alţi 27 sunt în spital

de Alexandru Negrici    |    02 Aug 2021   •   20:50
Turiștii sunt scoși din calea incendiilor dezastruoase din Turcia. Opt oameni au decedat, iar alţi 27 sunt în spital
Sursa foto: Twitter

Locuitorii şi turiştii au fost salvaţi cu bărcile în weekend, iar garda de coastă şi navele marinei au fost pregătite, în cazul în care era nevoie de o evacuare la scară mare, potrivit SkyNews.

Autorităţile investighează cauzele incendiilor, în timp ce oamenii de ştiinţă dau vina pe schimbările climatice. 

În perioada aceasta s-au înregistrat temperaturi cu cinci sau şase grade mai mari decât media din această perioadă a anului.  

Valul de căldură este alimentat de aerul cald din nordul Africii. 

Antalya, una dintre stațiunile preferate ale românilor, a înregistrat 42 de grade Celsius în weekend şi este de așteptat ca temperaturile să ajungă la 47 de grade Celsius în această săptămână.  

Incendiile au devastat mai multe zone și din Grecia şi Italia. 

În oraşul italian Pescara, pe coasta Adriaticii, oamenii au fugit de pe plajă când au văzut fum şi flăcări care se ridicau dintr-o pădure de conifere din apropiere. 

Mai multe persoane au fost rănite când au încercat să stingă flăcările care ajunseseră la casele lor. 

Pe insula grecească Rodos, mulţi locuitori au rămas fără electricitate şi apă după ce un incendiu a ameninţat Valea Fluturilor, o bază militară, dar şi satul Psinthos, toate aceste zone fiind evacuate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close