Antena 3 CNN Externe Ucraina. A început o nouă rundă de negocieri de pace, la Minsk, între Kiev și separatiștii proruși

Ucraina. A început o nouă rundă de negocieri de pace, la Minsk, între Kiev și separatiștii proruși

Ucraina. A început o nouă rundă de negocieri de pace, la Minsk, între Kiev și separatiștii proruși
19 Sep 2014   •   20:07

Noi negocieri de pace au început vineri, la Minsk, între reprezentanții Kievului și cei ai separatiștilor proruși din estul Ucrainei, cu o întârziere de patru ore față de programul inițial, informează DPA și AFP, citat de AGERPRES.
Delegația guvernului de la Kiev la negocieri este condusă de fostul președinte ucrainean Leonid Kucima.

Separatiștii sunt reprezentați la discuțiile din capitala belarusă de ''premierul'' autoproclamatei republici Donețk, Aleksandr Zaharcenko, și de 'vicepremierul'' Andrei Purghin. Acesta din urmă a declarat joi că participanții vor evoca cu prioritate problema ''statutului special'' pentru regiunile Donețk și Lugansk.

Ambasadorul Rusiei la Kiev, Mihail Zurabov, și-a exprimat speranța că noile discuții din capitala belarusă vor duce la avansarea procesului de pace din estul Ucrainei.

În urma protocolului de încetare a focului, semnat spre surpriza generală la 5 septembrie la Minsk între Kiev și rebeli, președintele ucrainean Petro Poroșenko a propus garantarea unui 'statut special' provizoriu pentru unele zone din estul țării și organizarea de alegeri locale în luna decembrie.



×
Subiecte în articol: Ucraina Minsk Kiev separatisti prorusi
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close