Antena 3 CNN Externe Ucraina a atacat Rusia cu drone, acuză Moscova | Un depozit de combustibil a fost incendiat în Krasnodar

Ucraina a atacat Rusia cu drone, acuză Moscova | Un depozit de combustibil a fost incendiat în Krasnodar

Ministerul Apărării de la Moscova a acuzat Ucraina că a lansat atacuri cu drone împotriva unor obiective de infrastructură civilă în două regiuni din sudul Rusiei.

Ucraina a atacat Rusia cu drone, acuză Moscova | Un depozit de combustibil a fost incendiat în Krasnodar
Sursa foto: Twitter / Kyiv Independent
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2023   •   14:35

Atacurile ar fi avut loc în noaptea de marți spre miercuri, susține instituția, potrivit presei internaționale.

"În cursul nopții, autoritățile de la Kiev au încercat să folosească vehicule aeriene fără pilot pentru a ataca instalații de infrastructură civilă în regiunile Krasnodar și Adîghea”, menționează ministerul rus.

Acesta a adăugat că atacurile au eșuat, după ce sistemele apărare anti-aeriană au determinat dronele să se abată de la curs și să nu provoace daune.

"Ambele aparate au deviat de la traiectoria de zbor. Unul a căzut pe un câmp, iar celălalt, abătându-se de la traiectorie, nu a afectat ținta vizată”, a transmis instituția citată.

Citește și: Protest anti-guvernamental la Chișinău | Poliția a blocat centrul orașului

Agențiile de stat din Rusia au anunțat anterior un incendiu la un depozit de combustibil al companiei Rosnfet situat în regiunea Krasnodar, la aproximativ 240 km sud-est de peninsula Crimeea, după ce o dronă a fost observată zburând deasupra zonei.

CNN notează că este neclar dacă depozitul a fost vizat de atacul ucrainean, dar amintește că, în trecut, forțele ucrainene au lovit depozite de combustibil situate pe teritoriul rus.

Surse: CNN, Mediafax

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina drone Krasnodar
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close